Produktai

Kalmarų filė su makaronais

  • 3 vnt. Nowaco kalmarų filė;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 20g. sviesto;
  • 1 smulkiai pjaustytas svogūnas;
  • 1-2 skiltelės smulkiai pjaustyto česnako;
  • 0,5 stiklinės sauso balto vyno;
  • 5 v.š. smulkintų konservuotų pomidorų;
  • 2 v.š. žuvies padažo arba druskos pagal skonį;
  • Bazilikas (į makaronus ir papuošimui);
  • Pipirai;
  • 200 g. virtų makaronų;
  • Citrinos žievelės;
  • Alyvuogių aliejaus pašlakstymui.

Į keptuvę su 2 v.š. aliejaus įdedame sviestą, svogūną ir česnaką. Įpilame vyną, smulkintų konservuotų pomidorų, žuvies padažo arba druskos pagal skonį. Pagardiname pipirais ir sudedame skersai, išilgai supjaustytus kalmarus. Kepame ant vidutinės kaitros ugnies apie 3 minutes. Pagardiname keliais lapeliais smulkinto baziliko. Sudedame virtus makaronus, užtarkuojame citrinos žievelės ir ant vidutinės kaitros ugnies vėl pakepame apie 3 minutes. Pašlakstome alyvuogių aliejumi ir papuošiame baziliku.