Produktai

Kalmarų filė alaus tešloje

Ingredientai kalmarų filė alaus tešloje:

  • Aliejaus (pagal puodo skersmenį, kad būtų galima virti);
  • 2 vnt. „Nowaco Exlusive“ kalmarų filė;
  • Miltai apie 300 g;
  • Druska;
  • 1 kiaušinis;
  • 330 ml šviesaus alaus;
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių;

Supjaustome kalmarų filė įvairiomis formomis ir suberiame miltus (apie 150g). Įberiame žiupsnelį druskos, viską sumaišome ir nusijojame per sietelį, kad neliktų nereikalingų miltų.
Įmušame ir suplakame kiaušinį, supilame alų, įdedame kepimo miltelius, druską ir 150g miltų. Viską sumaišome. Apvoliotus miltuose kalmarus mirkome į šią tešlą ir dedame į įkaitusį aliejų. Verdame 3-5 minutes, kol gražiai apskrus.

Ingredientai „Totoriškam“ padažui:

  • 7 v. š. majonezo;
  • 3 nedideli marinuoti agurkėliai;
  • 1 v. š. kaparėlių (jei neturite, nebūtina);
  • 0,5 v. š. smulkinto česnako;
  • Pipirai;
  • 2 v. š. petražolių;
  • Druska
  • Iš 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
  • Citrinos žievelė (įtarkavimui).

Į smulkintuvą sudedame majonezą, agurkus, kaparėlius, česnaką, petražoles. Pagardiname druska, pipirais. Patarkuojame citrinos žievelės ir išspaudžiame citrinos sulčių. Viską susmulkiname.

Ingredientai žirnių piurė:

  • 30g. sviesto;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 400g šaldytų/šviežių žirnių;
  • Citrinos žievelės;
  • Druskos;
  • Krapų.

Į įkaitintą keptuvę įdedame sviestą, pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką bei supilame žirnius. Viską šiek tiek pakepame. Supilame į talpą, kurioje smulkinsime. Įberiame žiupsnelį druskos, pagardiname citrinos žievele bei krapais. Viską susmulkiname.

Galime pateikti su keptomis bulvėmis. Skanaus!