Produktai

Kalmarų žiedų užkandis

Jums reikės:

  • 300 g. Nowaco Exlusive kalmaro žiedų;
  • 1 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. smulkinto imbiero;
  • 1 v.š. smulkinto česnako;
  • 1 v.š. smulkintos aitriosios paprikos;
  • 3 v.š. saldaus čili padažo/sweet chili sauce (galima rasti kiekviename prekybos tinkle);
  • 1v.š. žuvies padažo (jei jo neturite, tiesiog įdėkite daugiau druskos);
  • Druska.

Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejų, tada sudėkite imbierą, česnaką ir aitriąją papriką. Pakepkite kol įgaus gelsvą atspalvį. Supilkite atšildytus kalmarų žiedus, įdėkite saldaus čili padažo ir žuvies padažo(arba daugiau druskos). 5 minutes patroškinkite ant vidutinės ugnies.

TOTORIŠKAS PADAŽAS

  • 7 v.š. majonezo;
  • 3 nedideli marinuoti agurkėliai;
  • 1 v.š. kaparėlių (jei neturite, nebūtina);
  • 0,5 v.š. smulkinto česnako;
  • Pipirai;
  • 2 v.š. petražolių;
  • Druska;
  • Iš 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
  • Citrinos žievelė (įtarkavimui).

Į smulkintuvą sudedame majonezą, agurkus, kaparėlius, česnaką, petražoles. Pagardiname druska, pipirais. Patarkuojame citrinos žievelės ir išspaudžiame citrinos sulčių. Viską susmulkiname.

Skanaus!