Produktai

Lydekų kubeliai džiūvėsėliuose

Pavalgyti 2-3 žmonėms.

  • 1 pakuotė Nowaco Exlusive ilgųjų jūrinių lydekų filė porcijų 300g (viena pakuotė);
  • 6 šaukštai džiūvėsėlių (skaniausiai su „panko“ džiūvėsėliais, nes jie yra traškūs, tačiau galima naudoti ir paprastu). „Panko“ džiūvėsėlius galima įsigyti kiekviename prekybos tinkle;
  • 3 v.š. sviesto (apie 40g);
  • 0,5 v.š. kapoto česnako;
  • 2 v.š. petražolių;
  • Druska;
  • 2-3 v.š. majonezo.

Džiūvėsėlius sumaišome su sviestu, česnaku, druska ir petražolėmis. Lydekos filė kubelius patepame majonezu ir ant viršaus uždedame džiūvėsėlių masę. Dedame į įkaitintą orkaitę 40 minučių, 180 laipsnių.

SALOTOS

  • 0,5 ilgo agurko;
  • 1 žalioji, maža cukinija;
  • Žiupsnelis krapų;
  • Iš 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
  • 0,5 v.š. smulkinto česnako;
  • 3 v.š. aliejaus, pasirinktinai salotoms pagardinti;
  • Druska.

Plonai , riekelėmis supjaustome agurką ir cukiniją. Pagardiname žiupsneliu krapų, druska, kapotu česnaku ir aliejumi. Išspaudžiame citrinos sultis ir užpilame ant salotų, sumaišome. Užengiame salotas kita lėkšte ar dangčiu ir pakratome, kad išsiskirtų sultys iš cukinijos ir agurko.

TOTORIŠKAS PADAŽAS

  • 7 v.š. majonezo;
  • 3 nedideli marinuoti agurkėliai;
  • 1 v.š. kaparėlių (jei neturite, nebūtina);
  • 0,5 v.š. smulkinto česnako;
  • Pipirai;
  • 2 v.š. petražolių;
  • Druska;
  • Iš 0,5 citrinos išspaustų sulčių;
  • Citrinos žievelė (įtarkavimui).

Į smulkintuvą sudedame majonezą, agurkus, kaparėlius, česnaką, petražoles. Pagardiname druska, pipirais. Patarkuojame citrinos žievelės ir išspaudžiame citrinos sulčių. Viską susmulkiname.

Skanaus!