Produktai

Žuvies filė su kariu

  • Ilgųjų jūrinių lydekų filė porcijos 300g „Nowaco Exclusive“;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 1v.š. smulkinto imbiero;
  • 1 v.š. smulkinto česnako;
  • 1 smulkintas čili pipiras;
  • 1 v.š. kario pastos (vietoje jos galite naudoti pomidorų padažą + kario miltelius);
  • 1L vištienos sultinio;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 1 smulkinta paprika;
  • 0,5 žalios mažos cukinijos;
  • 1 smulkintas mėlynasis svogūnas;
  • 1v.š. žuvies padažo (jei jo neturite, tiesiog įdėkite daugiau druskos).
  • Druska.

Garnyras:

  • 2 v.š. sviesto;
  • 100 ml „Basmati“ ryžių;
  • 1/4 kubelio vištienos sultinio;
  • Druska;
  • 175ml vandens.

Į puodą įpilame aliejaus, smulkintą česnaką, imbierą, čili pipirą ir 1 v.š. kario pastos. Pakepame 1 minutę. Supilame vištienos sultinį, kokosų pieną. Įdedame smulkintą papriką, ½ cukinijos bei mėlynąjį svogūną. Pabaigoje įdedame į 4 dalis supjaustytus 3 vienetus ilgųjų jūrinių lydekų filė porcijų. Skoniui pagardinti įpilame 1 v.š. žuvies padažo ir druskos pagal skonį. Troškiname 20 min. ant vidutinės ugnies.

Nuostabaus skonio „Basmati“ ryžiai:

Į puodą įdedame sviestą, ryžius, ¼ kubelio vištienos sultinio ir žiupsnelį druskos. Maišydami pakepame ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Tada supilame vandenį, uždengiame storu frotiniu rankšluosčiu ir apie 40 minučių verdame ant silpniausios ugnies.

Skanaus!