Naujienos

NAUJIENA! NOWACO produkcija su specialiu ženklinimu: "Sušaldyta jūroje"

2024 11 11


Sušaldyta jūroje - ženklas, kuris identifikuoja kokybę!

NOWACO šaldytos žuvies pakuotės žymimos specialiu ženklu: „Sušaldyta jūroje“. Tai skiriamasis požymis, kuriuo pasikliaudamas gali įsigyti kokybišką jūroje pagautą ir užšaldytą žuvį.

Kodėl verta rinktis jūroje sušaldytą žuvį?

Šviežesnė nei šviežia. Netrukus po sugavimo sušaldyta žuvis gali būti vertinama kaip šviežesnė nei pagauta ir transportuojama ilgus atstumus iki parduotuvės lentynos. Vėsiai ant ledo transportuojama žuvis jau veikiama aplinkos poveikio ir jos galiojimo laikas su kiekviena transportavimo diena trumpėja. Dėl to, sušaldyta jūroje ir atlaidinta Jūsų virtuvėje bus šviežesnė, nei pasirinkimas atvėsintos žuvies parduotuvės lentynoje.

Šaldyta žuvis nėra veikiama bakterijų taip, kaip šviežia žuvis. Šaldymas yra natūralus konservavimo būdas.

Dėl maistinės vertės išsaugojimo. Jūroje sušaldyta žuvis dažnai maistinę vertę išsaugo geriau nei šviežia, jei ji užšaldoma netrukus po sugavimo. Tai reiškia, kad Omega-3 riebalų rūgštys, baltymai, vitaminai, ypač D ir B grupės, bei mineralai, tokie kaip selenas, jodas – išlieka nepakitę. Taip pat tai puikiai atsiskleidžia ir žuvies tekstūroje bei skoninėse savybėse.

Saugumo. Šaldymo procesas itin žemoje temperatūroje neutralizuoja bet kokius natūralios aplinkos gyvius, todėl žuvis saugi vartoti. Žuvis po sugavimo dar laive yra sušaldoma itin žemoje temperatūroje, tam dažnai naudojama “greito šaldymo”  technologija. Toks šaldymo metodas, sumažina fermentų ir bakterijų veiklą, todėl sumažėja ir maistinių medžiagų praradimo rizika.

Ilgesnio galiojimo laiko. Šaldytos žuvies galiojimo laikas yra kur kas ilgesnis nei šviežios, todėl ji gali būti laikoma ilgesnį laiką neprarandant jos maistinių savybių ir suvartojama iki paskutinio žuvies gabalėlio.

Jūroje sušaldyta žuvis yra ne tik sveikas, tačiau ir praktiškas pasirinkimas, leisiantis mėgautis išraiškingu skoniu, praturtinantis organizmą naudingomis medžiagomis ir leidžiantis lengvai pasiekti savo asmeninius sveikesnio gyvenimo būdo tikslus.

Dietologai rekomenduoja rinktis žuvį 2-3 kartus per savaitę!