Karšto oro gruzdintuvėje ruošta lydeka su bulvių koše ir dažovėmis
880 g |
Argentininės jūros lydekos NOWACO, be galvos, be uodegos, skrostos, šaldytos, 880g |
|
8 g | druska | |
2 g | pipirai | |
1 vnt. | citrina | |
3 skilt. | česnakas |
Bulvių košė
1 kg | bulvės | |
10 g | druska | |
100 g | sviestas | |
100 ml | pienas |
Daržovės
1 vnt. | brokolis | |
8 vnt. | mini morkytės | |
20 g | sviestas | |
8 g | druska |
Gaminimas:
Žuvis atšildoma, nuimami žvyneliai. Dedama druskos ir pipirų, į vidų citrinos griežinėlių. Žuvis dedama į karšto oro gruzdintuvę, kepama 190℃ temp., 15 min.
Kol žuvis kepa, verdamos bulvės, prikaistuvyje išlydomas sviestas ir pašildomas pienas. Išvirusios bulvės sutrinamos ir sumaišomos su pieno ir sviesto mišiniu.
Daržovės nublanširuojamos ir pakepinamos ant sviesto.
Pasirinktinai galima pateikti su remoulade ar tartar padažu.