Karšto oro gruzdintuvėje ruošta lydeka su bulvių koše ir dažovėmis

40 min
4 porcijos
Jums prireiks:

880 g

Argentininės jūros lydekos NOWACO, be galvos, be uodegos, skrostos, šaldytos, 880g

8 g druska
2 g pipirai
1 vnt. citrina
3 skilt. česnakas

Bulvių košė

1 kg bulvės
10 g druska
100 g sviestas
100 ml pienas

Daržovės

1 vnt. brokolis
8 vnt. mini morkytės
20 g sviestas
8 g druska


Gaminimas:

Žuvis atšildoma, nuimami žvyneliai. Dedama druskos ir pipirų, į vidų citrinos griežinėlių. Žuvis dedama į karšto oro gruzdintuvę, kepama 190 temp., 15 min.

Kol žuvis kepa, verdamos bulvės, prikaistuvyje išlydomas sviestas ir pašildomas pienas. Išvirusios bulvės sutrinamos ir sumaišomos su pieno ir sviesto mišiniu.

Daržovės nublanširuojamos ir pakepinamos ant sviesto.

Pasirinktinai galima pateikti su remoulade ar tartar padažu.