Karšto oro gruzdintuvėje ruošta lydeka su cherry pomidorų salotomis ir kruopų garnyru

30 min
3 porcijos
Jums prireiks:

800 g

Argentininės jūros lydekos Nowaco Exclusive, b/g, b/u, 800g, šald., glaz.

8 g druska
2 g pipirai
1 vnt. citrina
3 skilt. česnakas
50 g kukurūzų dribsniai be cukraus
50 g čederio sūris

Garnyrui

300 g cherry pomidoriukai
10 g alyvuogių aliejus
2 g petražolės
2 g druska
100 g pasirinktos kruopos (ryžiai, bolivinė balanda ar kt.)
3 g druska



Gaminimas:

Žuvis atšildoma, nuimami žvyneliai. Dedama druskos ir pipirų, į vidų citrinos griežinėlių. Žuvis dedama į karšto oro gruzdintuvę, apibarstoma sūriu ir smulkintais kukurūzų dribsniais. Kepama 190 temp., 15 min.

Kol žuvis kepa, verdamos kruopos. Pomidoriukai supjaustomi ir sumaišomi su prieskoniais.

Pasirinktinai galima pateikti su remoulade ar tartar padažu.