Karšto oro gruzdintuvėje ruošta lydeka su cherry pomidorų salotomis ir kruopų garnyru
800 g |
Argentininės jūros lydekos Nowaco Exclusive, b/g, b/u, 800g, šald., glaz. |
|
8 g | druska | |
2 g | pipirai | |
1 vnt. | citrina | |
3 skilt. | česnakas | |
50 g | kukurūzų dribsniai be cukraus | |
50 g | čederio sūris |
Garnyrui
300 g | cherry pomidoriukai | |
10 g | alyvuogių aliejus | |
2 g | petražolės | |
2 g | druska | |
100 g | pasirinktos kruopos (ryžiai, bolivinė balanda ar kt.) | |
3 g | druska |
Gaminimas:
Žuvis atšildoma, nuimami žvyneliai. Dedama druskos ir pipirų, į vidų citrinos griežinėlių. Žuvis dedama į karšto oro gruzdintuvę, apibarstoma sūriu ir smulkintais kukurūzų dribsniais. Kepama 190℃ temp., 15 min.
Kol žuvis kepa, verdamos kruopos. Pomidoriukai supjaustomi ir sumaišomi su prieskoniais.
Pasirinktinai galima pateikti su remoulade ar tartar padažu.