Kalmarų filė įdaryta kiaulienos faršu su grybais ir paprikomis

25-30 min.
5 porcijos
Jums prireiks:

550 g Kalmarų filė be odos NOWACO Exclusive
6 g druska
 10 g aliejus
50 g Teriyaki padažas
Įdarui reikės:
1 kg smulkinta kiauliena
20 g imbiero šaknys
15 g česnakas
3 g aitriosios paprikos dribsniai
20 g svogūnų laiškai
15 g vištienos sultinys (sausas)
Garnyrui reikės:
500 g žaliosios paprikos
300 g svogūnai
250 g grybai (kreivabūdės ar kt.)
30 g sviestas
8 g druska
2 g juodieji pipirai



Gaminimas:

Kalmarų filė atšildoma šaldytuve, apibarstoma druska ir išmasažuojama su aliejumi, galima lengvai pamušti su muštuku suminkštinimui. Kiauliena sumaišoma su kitais įdarui skirtais ingredientais. Įdaras įdedamas į kalmarų filę. Įdarytą filę galima uždaryti su mediniais smeigtukais. Įdarytos kalmarų filė apkepamos ant grotelių ir perkeliamos kepti į skardelę. Griliuje kepamos 20 – 25 min. (galima kepti ir orkaitėje). Iškepti kalmarai supjaustomi griežinėliais ir aptepami su Teriyki padažu.

Paprikas, grybus ir svogūnus kepama ant sviesto, apibarstoma mėgstamais prieskoniais. Galima patiekti su bulvėmis ar ryžiais.