Kalmarų filė įdaryta kiaulienos faršu su grybais ir paprikomis
550 g | Kalmarų filė be odos NOWACO Exclusive | |
6 g | druska | |
10 g | aliejus | |
50 g | Teriyaki padažas | |
Įdarui reikės: | ||
1 kg | smulkinta kiauliena | |
20 g | imbiero šaknys | |
15 g | česnakas | |
3 g | aitriosios paprikos dribsniai | |
20 g | svogūnų laiškai | |
15 g | vištienos sultinys (sausas) | |
Garnyrui reikės: | ||
500 g | žaliosios paprikos | |
300 g | svogūnai | |
250 g | grybai (kreivabūdės ar kt.) | |
30 g | sviestas | |
8 g | druska | |
2 g | juodieji pipirai |
Gaminimas:
Kalmarų filė atšildoma šaldytuve, apibarstoma druska ir išmasažuojama su aliejumi, galima lengvai pamušti su muštuku suminkštinimui. Kiauliena sumaišoma su kitais įdarui skirtais ingredientais. Įdaras įdedamas į kalmarų filę. Įdarytą filę galima uždaryti su mediniais smeigtukais. Įdarytos kalmarų filė apkepamos ant grotelių ir perkeliamos kepti į skardelę. Griliuje kepamos 20 – 25 min. (galima kepti ir orkaitėje). Iškepti kalmarai supjaustomi griežinėliais ir aptepami su Teriyki padažu.
Paprikas, grybus ir svogūnus kepama ant sviesto, apibarstoma mėgstamais prieskoniais. Galima patiekti su bulvėmis ar ryžiais.