Afrikinės giliavandenės lydekos filė su anakardžių riešutais
Žuvis: |
300 g | Afrikinių lydekų filė be odos, Nowaco Exclusive | |
2 g | druskos | |
Pipirų pagal skonį | ||
40 g | malti nesaldūs džiūvėsėliai, gali būti Panko džiūvėsėliai | |
20 g | stambiai smulkinti, skrudinti, anakardžių ar kitos rūšies riešutai | |
20 g | lydyto sviesto | |
šviežių smulkintų petražolių |
Garnyras: |
2 vnt. | pomidorai | |
1 vnt. | paprika | |
1 vnt. | mėlynasis svogūnas | |
10 g | sviesto | |
druskos ir pipirų (pagal skonį) |
Gaminimas:
Lydekos file atšildykite, užberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sumaišykite džiūvėsėlius su smulkintomis šviežiomis petražolėmis, riešutais ir lydytu sviestu. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite afrikinių giliavandenių lydekų filė, suberkite džiūvėsėlių mišinį ant žuvies filė, tolygiai paskirstykite. Kepkite 8 – 10 min.
Garnyrui pomidorus supjaustykite į 4 dalis, paprikas stambiais rombais, o svogūnus stambiomis skiltelėmis. Pakepinkite keptuvėje ant sviesto, kad daržovės dar liktų traškios.
Skanaus!