Afrikinės giliavandenės lydekos su traškia sūrio ir Panko plutele
Žuvis: |
300 g | Afrikinių lydekų filė be odos, Nowaco Exclusive | |
2 g | druskos | |
40 g | Panko džiūvesėlių | |
25 g | sviesto | |
šviežios smulkintos petražolės |
Padažas: |
40 g | majonezo | |
1 vnt. | skiltelė česnako | |
Žaliosios citrinos žievelė (1/4 laimo) | ||
Druskos ir pipirų (pagal skonį) |
Garnyras: |
200 g | kreivabūdžių | |
1 vnt. | mėlynasis svogūnas | |
10 g | sviesto | |
druskos ir pipirų pagal skonį |
Gaminimas:
Lydekos file atšildykite, užberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Panko džiūvėsėlius sumaišykite su tarkuotu Čederio sūriu, įdėkite smulkintas šviežias petražoles bei supilkite lydytą sviestą. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite afrikinių giliavandenių lydekų filė, suberkite paruoštus trupinius su čederio sūriu ir tolygiai paskirstykite ant žuvies. Kepkite 8 – 10 min.
Padažui skirtus ingredientus sumaišykite.
Garnyrui skirtus grybus ir svogūnus stambiai susmulkinkite ir pakepinkite ant sviesto, kol suminkštės svogūnai. Paskaninkite druska ir pipirais.