Aštuonkojai su bulvytėmis ir Romesco padažu
Baby aštuonkojai: |
300 g | Aštuonkojai Nowaco Exclusive | |
20 g | Aliejus alyvuogių | |
3 g | Druska | |
1 g | Pipirai | |
10 g | Petražolės |
Bulvytės: |
400 g | Mažos bulvės su lupena (arba standartinės, tik pjaustytos mažesniais gabalėliais) | |
20 g | Sviestas | |
10 g | Petražolės | |
4 g | Druska | |
5 g | Česnakai | |
2 g | Rūkyta paprika | |
1 g | Pipirai | |
10 g | Svogūnų laiškai |
Romesco padažas: |
20 g | Batonas | |
20 g | Aliejus | |
300 g | Paprikos raudonos | |
200 g | Pomidorai raudoni | |
30 g | Migdolų riešutai be luobelės | |
30 g | Lazdynų riešutai | |
10 g | Česnakai | |
30 g | Sherry actas |
Gaminimas:
Aštuonkojai dedami į verdantį vandenį ir verdami 8 – 12 min.. Išvirę dedami ant įkaitusio aliejaus ir apskrudinami iš visų pusių, dedama pipirų, druskos, smulkintų petražolių.
Bulvės nuplaunamos ir supjaustomos. nusausinamos, apibarstomos prieskoniais ir sumaišomos su lydytu sviestu (galite rinktis aliejų). Bulvės kepamos orkaitėje 180℃ temp., 30 – 40 min. arba, kol suminkštės.
Padažui skirtas batonas pasmulkinamas trintuvu, apkepama su smulkintu česnaku ir aliejumi. Riešutai paskrudinami sausoje keptuvėje.
Padažui skirtos paprikos nuvalomos. Pomidorai perpjaunami pusiau ir su paprikomis dedami į orkaitę kepti apšlaksčius aliejumi, kol patamsės odelė. Iškepus, nuimama odelė ir viskas sutrinama kartu su kitais ingredientais. Galima trinti iki pastos arba palikti šitek tiek traškių riešutų gabalėlių.
Viskas patiekiama apibarsčius smulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis.