Jūros gėrybių kokosinis karis

30 min
3 porcijos
Jums prireiks:

320 g   Jūros gėrybių kokteilis NOWACO, glazūra, šaldyta
15 g  
Alyvuogių aliejus
100 g   Svogūnai
¼ a. š.   Imbiero milteliai
10 g  
Česnakai 
½ a. š.  
Žaliojo kario pasta
10 g  
Čili pipiras raudonas
10 g   Cukrus Muscovado
5 g   Kalendros šviežios
400 g  
Kokosų grietinėlė arba pienas
300 g   Ilgųjų jūrinių lydekų filė NOWACO, be odos, šaldyta
1 vnt.   Žalioji citrina
pagal skonį   Druskos ir pipirų
90 g   Ryžiai pateikimui


Gaminimas:

Žuvis atšildoma ir supjaustoma dideliais 7 – 8 cm rombais.
Svogūnai supjaustomi kubeliais ir pakepinami aliejuje. Dedami traiškyti česnakai, čili pipirai,  imbieras, žaliojo kario pasta ir cukrus ir pakaitinama 2 – 3 min. Ištirpus cukrui, pilama kokosų grietinėlė arba pienas (jei per tiršta, pridedama vandens). Padažui užvirus, įdedama žuvis ir jūros gėrybių kokteilis, užverdama vėl. Spaudžiama citrinos sulčių . Kaitinama, kol jūros gėrybės sušils, krevetės paraudonuos. Barstoma smulkintų šviežių kalendrų, druskos, čili pipirų.
Patiekiama su ryžiais ar šviežia duona.