Jūros lydeka su grietinės ir garstyčių padažu
Žuvis: |
800 g | Argentininės jūros lydekos NOWACO Exclusive, be galvų, be uodegų, šaldytos | |
400 g | grietinė |
|
200 g | svogūnai |
|
20 g | česnakai | |
15 g | petražolės šviežios | |
druskos ir pipirų pagal skonį | ||
30 g | grūdėtų garstyčių |
Garnyrui: |
400 g | bulvės „Baby“ |
|
400 g | morkos |
|
15 g | krapai švieži |
|
10 g | sviestas |
|
8 g | druska |
Gaminimas:
Žuvis atšildoma ir apibarstoma prieskoniais. Dedama į foliją ir aptepama grietine, ant viršaus dedami pjaustyti šiaudeliais svogūnai. Žuvis pilnai apdengiama folija. Dedama troškintis į įkaitusią 180℃ temp. orkaitę 20 – 25 min. Bulvės ir morkos supjaustomos, verdamos vandenyje 15 min., apibarstomos druska ir apšlakstomos lydytu sviestu, dedama apkepti į orkaitę kartu su žuvimi.
Iškepusi žuvis ir daržovės apibarstomos smulkintais krapais ir petražolėmis.