Jūros lydeka su grietinės ir garstyčių padažu

40 min.
4 porcijos
Jums prireiks:

Žuvis:
800 g Argentininės jūros lydekos NOWACO Exclusive, be galvų, be uodegų, šaldytos
400 g grietinė
200 g svogūnai
20 g česnakai
15 g petražolės šviežios
druskos ir pipirų pagal skonį
30 g grūdėtų garstyčių
Garnyrui:
400 g bulvės „Baby“
400 g morkos
15 g krapai švieži
10 g sviestas
8 g druska



Gaminimas:

Žuvis atšildoma ir apibarstoma prieskoniais. Dedama į foliją ir aptepama grietine, ant viršaus dedami pjaustyti šiaudeliais svogūnai. Žuvis pilnai apdengiama folija. Dedama troškintis į įkaitusią 180 temp. orkaitę 20 – 25  min. Bulvės ir morkos supjaustomos, verdamos vandenyje 15 min., apibarstomos druska ir apšlakstomos lydytu sviestu, dedama apkepti į orkaitę kartu su žuvimi.

Iškepusi žuvis ir daržovės apibarstomos smulkintais krapais ir petražolėmis.