Jūros lydeka su svogūnais ir bulvių gratini

1 val. 10 min.
4 porcijos
Jums prireiks:

Argentininės jūros lydekos 800 g
Didelių svogūnų 2 vnt.
Sviesto 100 g
Smulkintų krapų 1 š.
Citrinų sulčių 3 š.
Juodųjų pipirų žiupsnelio
Druskos žiupsnelio
Bulvių gratini:
Bulvių (plonai pjaustytų griežinėliais) 1 kg
Grietinėlės, 35% rieb. 100 ml
Tarkuoto parmezano sūrio 50 g
Druskos 5 g
Malto muskato 1 g
Juodųjų pipirų žiupsnelio


Gaminimas:

Gratinui skirtos bulvės supjaustomos itin plonais griežinėliai, sumaišomos su likusiais ingredientais, dedama į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (rinkitės mažesnio skersmens, tuomet gratini bus storesnis), kad bulvės tolygiai pasiskirstytų, ant viršaus dedamas kitas popieriaus sluoksnis ir viskas uždengiama folija. Kepama 165°C temp. 50 – 60 min arba, kol bulvės taps minkštos. Iškepus supjaustoma porcijomis. Žuvis supjaustoma 4 – 5 cm storio kepsniais, apibarstoma druska ir pipirais bei pašlakstoma citrinų sultimis. Į keptuvę dedamas sviestas, svogūnai, žuvis ir prieskoniai. Uždengiama dangčiu ir ant silpnos kaitros troškinama 20 – 25 min, arba kol žuvis ir svogūnai suminkštės.