Jūros lydeka su svogūnais ir bulvių gratini
Gaminimas:
Gratinui skirtos bulvės supjaustomos itin plonais griežinėliai, sumaišomos su likusiais ingredientais, dedama į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (rinkitės mažesnio skersmens, tuomet gratini bus storesnis), kad bulvės tolygiai pasiskirstytų, ant viršaus dedamas kitas popieriaus sluoksnis ir viskas uždengiama folija. Kepama 165°C temp. 50 – 60 min arba, kol bulvės taps minkštos. Iškepus supjaustoma porcijomis. Žuvis supjaustoma 4 – 5 cm storio kepsniais, apibarstoma druska ir pipirais bei pašlakstoma citrinų sultimis. Į keptuvę dedamas sviestas, svogūnai, žuvis ir prieskoniai. Uždengiama dangčiu ir ant silpnos kaitros troškinama 20 – 25 min, arba kol žuvis ir svogūnai suminkštės.