Jūrų lydeka, kepta orkaitėje, su bulvėmis
700 g | Argentininės jūros lydekos NOWACO, šaldytos | |
20 g | Česnakas | |
1 vnt. | Citrina | |
30 g | Kaparėliai | |
400 g | Bulvės | |
15 g | Aliejus | |
10 g | Druska | |
2 g | Pipirai |
Padažas: |
100 g | Majonezas | |
10 g | Krapai | |
10 g | Kaparėliai | |
Citrinų sultys, žievelės (pagal skonį) | ||
0,5 g | Pipirai |
Gaminimas:
Lydeka atšildoma. Bulvės supjaustomos smulkesniais gabalėliais. Citrina supjaustoma plonais griežinėliais. Dalis citrinų sumaišoma su kaparėliais ir trintu česnaku ir įmasažuojama į žuvį.
Žuvis ir bulvės apšlakstoma aliejumi, barstoma druska ir pipirai. Į lydekos vidų dedama krapų/petražolių šakelė, citrinos griežinėlių. Kepama 20 – 30 min. 200℃ temp. įkaitusioje orkaitėje.
Kol kepa žuvis ir bulvės, likusi dalis krapų susmulkinama ir sumaišoma su majonezu, dedama tarkuotos citrinų žievelės, spaudžiama sulčių, barstomi pipirai.
Patiekiama su šviežiais špinatų lapeliais ar salotomis.