Kalmarų filė, įdaryta su Chorizo dešra

60 min
4 porcijos
Jums prireiks:

Kalmarų file, įdaryta su Chorizo dešra receptas

Įdaryti kalmarai:

550 g  Kalmarų filė be odos NOWACO Exclusive
50 g Svogūnai
50 g Morkos
2 skilt. Česnakai
2 g Čiobreliai šv.
80 g Chorizo dešra
40 g Apvalieji ryžiai
50 g Baltas vynas
300 g Pomidorai savo sultyse
1 g Juodieji pipirai
Druska pagal skonį
10 g Alyvuogių aliejus
1 – 2 š. Petražolių, kalendrų

Daržovių kremas:

100 g Svogūnai
600 g Pomidorai savo sultyse
150 g Raudonosios paprikos
200 g Grietinėlė
15 g Daržovių sultinys (sausas)
20 g Alyvuogių aliejus


Gaminimas:

Daržovių kremas: svogūnai, paprikos ir morkos susmulkinami. Į įkaitintą keptuvę supilamas aliejus ir apkepinama. Supilami pomidorai ir grietinėlė, dedamas sausas sultinys. Troškinama keletą minučių. Kremas sutrinamas iki vientisos masės.

Kalmarai: daržovės ir chorizo dešra supjaustomi mažais kubeliais ar šiaudeliais, apkepinama, dedami perplauti ryžiai, dar pakepinama. Pilamas vynas, kaitinama kelias minutes, kol nugaruos alkoholis. Dedami trinti pomidorai ir smulkintos žolelės. Masė dedama į kalmarus. File galas užsmeigiamas mediniais iešmeliais. Troškinama orkaitėje (180℃ temp., 25 – 35 min.) užpylus likusios pomidorų masės ir šiek tiek vandens.

Pateikiant viskas apšlakstoma alyvuogių aliejumi.