Kalmarų filė, įdaryta su Chorizo dešra
Kalmarų file, įdaryta su Chorizo dešra receptas
Įdaryti kalmarai:
550 g | Kalmarų filė be odos NOWACO Exclusive | |
50 g | Svogūnai | |
50 g | Morkos | |
2 skilt. | Česnakai | |
2 g | Čiobreliai šv. | |
80 g | Chorizo dešra | |
40 g | Apvalieji ryžiai | |
50 g | Baltas vynas | |
300 g | Pomidorai savo sultyse | |
1 g | Juodieji pipirai | |
Druska pagal skonį | ||
10 g | Alyvuogių aliejus | |
1 – 2 š. | Petražolių, kalendrų |
Daržovių kremas:
100 g | Svogūnai | |
600 g | Pomidorai savo sultyse | |
150 g | Raudonosios paprikos | |
200 g | Grietinėlė | |
15 g | Daržovių sultinys (sausas) | |
20 g | Alyvuogių aliejus |
Gaminimas:
Daržovių kremas: svogūnai, paprikos ir morkos susmulkinami. Į įkaitintą keptuvę supilamas aliejus ir apkepinama. Supilami pomidorai ir grietinėlė, dedamas sausas sultinys. Troškinama keletą minučių. Kremas sutrinamas iki vientisos masės.
Kalmarai: daržovės ir chorizo dešra supjaustomi mažais kubeliais ar šiaudeliais, apkepinama, dedami perplauti ryžiai, dar pakepinama. Pilamas vynas, kaitinama kelias minutes, kol nugaruos alkoholis. Dedami trinti pomidorai ir smulkintos žolelės. Masė dedama į kalmarus. File galas užsmeigiamas mediniais iešmeliais. Troškinama orkaitėje (180℃ temp., 25 – 35 min.) užpylus likusios pomidorų masės ir šiek tiek vandens.
Pateikiant viskas apšlakstoma alyvuogių aliejumi.