Kalmarų žiedai pomidorų padaže
300 g | Kalmarų žiedai "Nowaco Exclusive" | |
10 g | Alyvuogių aliejus/sviestas | |
100 g | Svogūnai | |
5 g | Česnakai | |
10 g | Čili pipirai, švieži | |
10 g | Petražolės, šviežios | |
50 g | Žirneliai, žali | |
50 ml | Baltas vynas | |
180 g | Pomidorai savo sultyse | |
5 g | Druska | |
1 g | Juodieji pipirai | |
1 g | Chipotle paprikos, džiovintos | |
100 g | Batonas | |
5 g | Aliejus |
Gaminimas:
Svogūnai, česnakai ir čili pipiras susmulkinami ir pakepinami. Pilamas vynas ir pakaitinama 3 – 5 min., kol nugaruos alkoholis, tuomet dedami pasmulkinti pomidorai, užverdama. Sudedama druska, pipirai, žirneliai ir kalmarų žiedai. Viskas užverdama, kaitinama 3 – 4 min. ant viršaus barstomos petražolės. Patiekiama su šviežiai skrudinta duona ar batonu.