Kalmarų žiedai pomidorų padaže

20 min
2 porcijos
Jums prireiks:

300 g Kalmarų žiedai "Nowaco Exclusive"
10 g Alyvuogių aliejus/sviestas
100 g Svogūnai
5 g Česnakai
10 g Čili pipirai, švieži
10 g Petražolės, šviežios 
 50 g Žirneliai, žali
50 ml Baltas vynas
180 g Pomidorai savo sultyse 
 5 g Druska
1 g Juodieji pipirai
1 g Chipotle paprikos, džiovintos
100 g Batonas 
5 g Aliejus


Gaminimas:

Svogūnai, česnakai ir čili pipiras susmulkinami ir pakepinami. Pilamas vynas ir pakaitinama 3 – 5 min., kol nugaruos alkoholis, tuomet dedami pasmulkinti pomidorai, užverdama. Sudedama druska, pipirai, žirneliai ir kalmarų žiedai. Viskas užverdama, kaitinama 3 – 4 min. ant viršaus barstomos petražolės. Patiekiama su šviežiai skrudinta duona ar batonu.