Matjes silkė su obuolių ir svogūnų pagardu bei bruknių džemu
150 g | Silkių filė Matjes NOWACO Exclusive, be odos | |
100 g | svogūnų, pjaustytų šiaudeliais | |
1 vnt. | šakelė mairūnų | |
pipirų | ||
druskos | ||
15 g | sviesto | |
300 g | rūgščių obuolių (geriausiai tiks Granny Smith rūšies obuoliai) | |
30 g | bruknių džemo (geriau rūgštesnis) |
Garnyrui pateikite keptų bulvių ar mėgstamos duonos |
Gaminimas:
Svogūnai pakepinami ant sviesto, kol pagels, dedama mairūnų, druskos ir pipirų. Obuoliai supjaustomi plonomis skiltelėmis ir sudedami į svogūnus ir dar pakepinama 2 – 3 min.
Pagardas paskirstomas lėkštėje, ant viršaus dedama silkutė ir patiekiama su bruknių džemu bei šilta skrudinta duonele.