Matjes silkė su obuolių ir svogūnų pagardu bei bruknių džemu

10 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

150 g Silkių filė Matjes NOWACO Exclusive, be odos
100 g svogūnų, pjaustytų šiaudeliais
1 vnt. šakelė mairūnų 
pipirų
druskos
15 g sviesto
300 g rūgščių obuolių (geriausiai tiks Granny Smith rūšies obuoliai)
30 g bruknių džemo (geriau rūgštesnis)

Garnyrui pateikite keptų bulvių ar mėgstamos duonos


Gaminimas:

Svogūnai pakepinami ant sviesto, kol pagels, dedama mairūnų, druskos ir pipirų. Obuoliai supjaustomi plonomis skiltelėmis ir sudedami į svogūnus ir dar pakepinama 2 – 3 min. 
Pagardas paskirstomas lėkštėje, ant viršaus dedama silkutė ir patiekiama su bruknių džemu bei šilta skrudinta duonele.