Midijos grietinėlės padaže su kietuoju sūriu

15 min
2 porcijos
Jums prireiks:

1 kg Virti mėlynieji moliuskai, NOWACO Exclusive, pilnu kiautu
20 g Alyvuogių aliejus
100 g Chorizo dešra
15 g Česnakai
150 g Svogūnai
350 g Grietinėlė
20 g Petražolės
1 vnt. Žalioji citrina
100 g Baltas vynas
30 g Kietasis sūris
5 g Žalia kario pasta arba Tom Yum pasta

Patiekimui: skrudinta mėgstama duona



Gaminimas:

Svogūnai, česnakai ir dešra susmulkinama ir pakepinama ant alyvuogių aliejaus. Dedama Tom Yum pasta, įtarkuojama laimo žievelė, pilamas vynas. Kaitinama kelias minutes, kol nugaruos alkoholis. Pilama grietinėlė, dedamos midijos ir smulkintos petražolės. Užverdama. Patiekiama su skrudinta duona.