Midijos grietinėlės padaže su kietuoju sūriu
1 kg | Virti mėlynieji moliuskai, NOWACO Exclusive, pilnu kiautu | |
20 g | Alyvuogių aliejus | |
100 g | Chorizo dešra | |
15 g | Česnakai | |
150 g | Svogūnai | |
350 g | Grietinėlė | |
20 g | Petražolės | |
1 vnt. | Žalioji citrina | |
100 g | Baltas vynas | |
30 g | Kietasis sūris | |
5 g | Žalia kario pasta arba Tom Yum pasta |
Patiekimui: skrudinta mėgstama duona
Gaminimas:
Svogūnai, česnakai ir dešra susmulkinama ir pakepinama ant alyvuogių aliejaus. Dedama Tom Yum pasta, įtarkuojama laimo žievelė, pilamas vynas. Kaitinama kelias minutes, kol nugaruos alkoholis. Pilama grietinėlė, dedamos midijos ir smulkintos petražolės. Užverdama. Patiekiama su skrudinta duona.