Midijos obuolių sidro padaže
1 kg | Virti mėlynieji moliuskai, NOWACO Exclusive, pilnu kiautu | |
60 g | Šoninė šaltai rūkyta | |
60 g | Kietas sūris | |
600 g | Pomidorai savo sultyse | |
250 g | Kokosų pienas (riebesnis) | |
100 ml | Obuolių sidras | |
150 g | Svogūnai | |
20 g | Aliejus | |
30 g | Sviestas | |
30 g | Česnakai | |
4 g | Druska | |
5 g | Cukrus | |
2 g | Pipirai | |
20 g | Petražolės |
Batonas patiekimui: |
300 g | Batonas | |
5 g | Česnakas | |
15 g | Aliejus | |
1 g | Druska | |
0,5 g | Pipirai |
Gaminimas:
Midijos atšildomos. nuvalomos, kur reikia, kempinės pagalba.
Svogūnai ir česnakai susmulkinami ir pakepinami, dedama šoninė ir šiek tiek paskrudinama. Pilamas sidras, kaitinama 5 – 6 min., dedami pomidorai ir kokosų pienas, viskas užverdama. Sudedamos midijos ir paverdama dar 3 – 5 min. Patiekiama dubenyje apibarsčius skrudinta šonine, sūriu su paskrudintu batonu.