Rudagalvių menkių filė kukurūzų dribsnių traškučiuose su bao bandele ir salotomis

90 min
2 porcijos
Jums prireiks:

300 g Aliaskinių rudagalvių menkių filė NOWACO
50 ml Aliejus

Bao bandelė

150 g Miltai
6 g Sausos mielės
2,5 g Druska
5 g Cukrus
75 g Vanduo
10 ml Rapsų aliejus
Alyvuogių aliejus (tepimui)

Salotos:

50 g Morkos
50 g Kopūstai
30 g Obuoliai (kieti ir sultingi)
3 g Petražolės
2 g Druska
2 g Sezamų sėklos
0,5 g Kardamonas maltas
2 g Čili pipiras



Gaminimas:

Bandelei skirti sausi ingredientai sumaišomi, tada dedami skysčiai ir minkoma, kol taps vienalytė tešla. Paliekama iškilti kamb. temperatūroje valandai (tešlos tūris turi padidėti dvigubai). Masė padalijama į 4 dalis, susukami apvalūs kamuoliukai ir perskiriami pusiau įdedant kepimo popieriaus gabalėlį. Dedama į garpuodį, išklotą popieriumi, kaitinama. Kai vanduo užverda, uždengiamas dangtis ir verdama 10 min. Tuomet nukeliama nuo kaitros ir paliekama 5 – 6 min.

Žuvis kepama keptuvėje iš abiejų pusių po 3 – 4  min. arba gruzdintuvėje 5 – 7 min. 175℃ temp.

Salotoms: daržovės susmulkinamos, sezamų sėklos pakepinamos sausoje keptuvėje ir viskas sumaišoma su šlakeliu majonezo.

Bandelė užpildoma salotomis, žuvį galima supjaustyti mažesniais gabalėliais. Patiekiama su likusiu majonezu.