Rudagalvių menkių filė kukurūzų dribsnių traškučiuose su bao bandele ir salotomis
300 g | Aliaskinių rudagalvių menkių filė NOWACO | |
50 ml | Aliejus |
Bao bandelė
150 g | Miltai | |
6 g | Sausos mielės | |
2,5 g | Druska | |
5 g | Cukrus | |
75 g | Vanduo | |
10 ml | Rapsų aliejus | |
Alyvuogių aliejus (tepimui) |
Salotos:
50 g | Morkos | |
50 g | Kopūstai | |
30 g | Obuoliai (kieti ir sultingi) | |
3 g | Petražolės | |
2 g | Druska | |
2 g | Sezamų sėklos | |
0,5 g | Kardamonas maltas | |
2 g | Čili pipiras |
Gaminimas:
Bandelei skirti sausi ingredientai sumaišomi, tada dedami skysčiai ir minkoma, kol taps vienalytė tešla. Paliekama iškilti kamb. temperatūroje valandai (tešlos tūris turi padidėti dvigubai). Masė padalijama į 4 dalis, susukami apvalūs kamuoliukai ir perskiriami pusiau įdedant kepimo popieriaus gabalėlį. Dedama į garpuodį, išklotą popieriumi, kaitinama. Kai vanduo užverda, uždengiamas dangtis ir verdama 10 min. Tuomet nukeliama nuo kaitros ir paliekama 5 – 6 min.
Žuvis kepama keptuvėje iš abiejų pusių po 3 – 4 min. arba gruzdintuvėje 5 – 7 min. 175℃ temp.
Salotoms: daržovės susmulkinamos, sezamų sėklos pakepinamos sausoje keptuvėje ir viskas sumaišoma su šlakeliu majonezo.
Bandelė užpildoma salotomis, žuvį galima supjaustyti mažesniais gabalėliais. Patiekiama su likusiu majonezu.