Salotos su šiaurinėmis krevetėmis ir klevų sirupo užpilu
80 g | Salotos | |
20 g | Svogūnai mėlyni | |
1 vnt. | Paprika | |
½ vnt. | Granatas | |
5 g | Lukštentos kanapių sėklos |
150 g | Šiaurinės krevetės NOWACO, virtos, be kiautų, be galvų | |
10 g | Sviestas | |
5 g | Česnakas | |
5 g | Petražolės | |
2 g | Druska |
Salotų užpilas: |
40 g | Aliejus alyvuogių | |
30 g | Balzamiko actas | |
30 g | Klevų sirupas | |
1 g | Pipirai juodieji | |
10 g | Grūdėtos garstyčios | |
3 g | Česnakas 1 skiltelė | |
3 g | Druska |
Gaminimas:
Česnakas susmulkinamas, salotų užpilui skirti ingredientai gerai sumaišomi plakimo šluotele.
Šaldytos krevetės dedamos į įkaitusią keptuvę su sviestu, kaitinama apie 5 – 6 min., kol krevetės atšils. Dedama smulkinto česnako ir petražolių, druskos.
Į lėkštę dedama nuplautų salotų, pjaustytų svogūnų ir paprikų. Pilamas salotų užpilas ir šiek tiek permaišoma su salotomis. Tuomet dedamos krevetės ir granatai. Ant viršaus barstomos kanapių sėklos, kurias galima dar ir pakepinti.