Salotos su šiaurinėmis krevetėmis ir klevų sirupo užpilu

15 min.
2 porcijos
Jums prireiks:

80 g Salotos 
20 g Svogūnai mėlyni
1 vnt. Paprika
½ vnt. Granatas
5 g Lukštentos kanapių sėklos

150 g Šiaurinės krevetės NOWACO, virtos, be kiautų, be galvų
10 g Sviestas
5 g Česnakas
5 g Petražolės
2 g Druska
Salotų užpilas:
40 g Aliejus alyvuogių 
 30 g Balzamiko actas
30 g Klevų sirupas
1 g Pipirai juodieji
10 g Grūdėtos garstyčios
 3 g Česnakas 1 skiltelė
3 g Druska



Gaminimas:

Česnakas susmulkinamas, salotų užpilui skirti ingredientai gerai sumaišomi plakimo šluotele.
Šaldytos krevetės dedamos į įkaitusią keptuvę su sviestu, kaitinama apie 5 – 6 min., kol krevetės atšils. Dedama smulkinto česnako ir petražolių, druskos. 
Į lėkštę dedama nuplautų salotų, pjaustytų svogūnų ir paprikų. Pilamas salotų užpilas ir šiek tiek permaišoma su salotomis. Tuomet dedamos krevetės ir granatai. Ant viršaus barstomos kanapių sėklos, kurias galima dar ir pakepinti.