Sriuba su krevetėmis ir midijomis
300 g | Daržovių mišinys (šaldytas ar šviežias) | |
400 g | Vanduo | |
15 g | Vištienos sultinys (sausas) | |
100 g | Grietinėlė | |
20 g | Miltai kepinti | |
100 g | Moliūgų piurė | |
10 g | Petražolės | |
150 g | Baltakojės krevetės NOWACO, virtos, be kiautų, be uodegų, šaldytos | |
200 g | Paprastosios midijos (be kiauto) | |
10 g | Česnakai | |
1 g | Pipirai juodieji | |
2 g | Druska |
Gaminimas:
Midijos ir krevetės pamarinuojamos česnakais, druska ir pipirais.
Vanduo užverdamas, dedamas sultinys, daržovės ir prieskoniai. Kai daržovės suminkštėja, pilama moliūgų piurė, dedama kepintų miltų ir užverdama, sutirštėjus dedamos krevetės ir midijos, pilama grietinėlė ir vėl užverdama. Sriubai išvirus dedamos smulkintos petražolės.