Jums prireiks:
400 g |
|
sterko file |
2 a. š. |
|
sviesto |
3 g |
|
druskos |
2 š. |
|
alyvuogių aliejaus |
4 skilt. |
|
citrinos |
1,5 |
|
puodelio rikotos |
1 vnt. |
|
kiaušinis |
1 vnt. |
|
trynys |
2 g |
|
druskos |
½ |
|
puodelio tarkuoto parmezano |
1 |
|
puodelis kvietinių miltų (žiūrėti pagal masės minkštumą ir pasilikti formavimui) |
1 š. |
|
sviesto |
½ |
|
sviestinio moliūgo |
3 g |
|
druskos |
50 g |
|
sviesto |
6 |
|
lapeliai šalavijo |
1 vnt. |
|
cinamono lazdelė |
100 g |
|
sviesto |
1 |
|
smulkinto šalotinio svogūno |
1 g |
|
druskos |
8 |
|
lapeliai šalavijų |
200 g |
|
cukinijų |
50 g |
|
žirnelių |
10 g |
|
sviesto |
2 g |
|
druskos |
Gaminimas:
Moliūgas nulupamas, supjaustomas kubeliais ir kepinamas keptuvėje su sviestu ir prieskoniais 8 – 10 min. (turi būti minkštas). Tuomet išimama cinamono lazdelė ir masė sutrinama. Jeigu tyrė per tiršta, galima įpilti šiek tiek grietinėlės ar vandens.
Iš virtinukams skirtų ingredientų sumaišoma tešla, formuojami virtinukai. Dedami į pasūdytą verdantį vandenį ir verdami 1 – 1,5 min. (priklausys nuo dydžio). Išvirę pakepinami su sviestu, kol apskrus.
Cukinijos supjaustomos, pasūdomos ir paskrudinamos ant sviesto kartu su žirneliais.
Žuvies odelėje padaromos kelios negilios įpjovos, dedama kepti ant gerai įkaitusių riebalų odelės puse. Kepama 1 – 2 min, tuomet apverčiama ir pakepama dar 1- 1,5 min. skaninama druska, citrinų sultimis.