Tuno kepsnys su juodaisiais sezamais ir apelsinais

15 min
2 porcijos
Jums prireiks:

Gelsvauodegių tunų kepnių 2 vnt.
Kininių bastučių 2 vnt.
Apelsino 1 vnt.
Rudojo cukraus 2 š.
Balzamiko acto 2 š.
Sojos padažo 2 š.
Alyvuogių aliejaus 2 š.
Juodųjų sezamų 2 š.
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį


Gaminimas:

Kininiai bastučiai apverdami vandenyje (3 min), dedami į šaltą vandenį atvėsti, supjaustomi norimo dydžio gabalėliais. Apelsinai nulupami ir supjaustomi, sumaišomi su bastučiais, dedama druska, cukrus ir pipirai, kaitinama keptuvėje ant vidutinės kaitros 3 – 4 min.
Keptuvėje įkaitinamas aliejus, dedami kepsniai, pilamas sojos padažas, balzamiko actas, dedamas cukrus. Kepsnys kepamas iš abiejų pusių po 1 – 1,5 min. tuomet apibarstomas juodosiomis sezamų sėklomis.