Virta jūrų lydeka su daržovėmis
700 g | Argentininės jūros lydekos NOWACO, šaldytos | |
2 l | Vanduo | |
600 g | Pasirinktas šaldytų daržovių mišinys | |
12 g | Druska | |
2 g | Pipirai | |
20 g | Sviestas/aliejus | |
120 g | Grikiai | |
20 g | Petražolės |
Gaminimas:
Vanduo užverdamas, į jį dedamos šaldytos lydekos. Verdama 12 – 15 min. Grikiai nuplaunami ir verdami 7 min., tuomet puodas uždengiamas ir leidžiama grikiams pilnai išbrinkti ir suminkštėti.
Daržovės dedamos į keptuvę su sviestu, kaitinamos, daržovėms suminkštėjus, dedami prieskoniai ir grikiai, viskas permaišoma.
Žuvis pagardinama druska, pipirais ir petražolėmis, apšlakstoma aliejumi arba lydytu sviestu.